Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtuma

Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtuma, Katilajärvi, Nuuksio 31.8.-1.9.2019


Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtumassa harjoitellaan kokeneiden kouluttajien johdolla avokanoottimelonnan tekniikoita ja turvallisuustaitoja ja tutustutaan avokanoottimelonnan mahdollisuuksiin retkeilyssä. Tapahtuma järjestetään Nuuksion kansallispuiston upeissa maisemissa. Tarjolla on opastusta niin vasta-alkajille, kuin kokeneemmille melojille, sekä kaksikolla, että yksiköllä.

Koko viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus yöpyä Kattilaniemen leirikeskuksen alueella. Muonitus hoidetaan omin eväin. Leirikeskuksessa on keittiö, sekä tulipaikka. Paikalle voi saapua perjantaina klo 18 alkaen. Käymme illalla melomassa pienen auringonlaskuretken Kattilajärvellä.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollista osallistua Meloja2 avokanootti (EPP2) -taitokokeeseen.

#avokanoottimelontatutuksi, #avokanootti, #kanootti, #Nuuksio, #nukuyöulkona

Kouluttajat
Jaakko Mäkikylä, Maare Heinikoski, Tomi Kallio-Könnö, Kari Hellström ja Kai Lindqvist.
Risukeitinexpertti Pekka Koivukunnas esittelee keittimiään ja opastaa erätaidoissa

Työpajat

Työpajat alkavat lauantaina klo 9.00. Työpajat kestävät n. 2,5h. Ohjelmassa on avokanoottimelonnan alkeita vasta-alkajille, jatkotason tekniikoita kokeneemmille sekä turvallissuustaitoja sekä toimintatapoja kaatumistilanteissa. Illalla teemme kanoottiretken, jonka yhteydessä voi halutessaa kalastaa, marjastaa, sienestää, valokuvata tai geokätköillä. Kokoamme ryhmät osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Avokanoottimelonta tutuksi – avokanoottimelonnan alkeet -työpaja - Kanoottiin ja sen varusteisiin tutustuminen - Kanootin käsitteleminen ja kuljettaminen - Kanoottiin meno ja poistuminen - Eteenpäin melonta - Ohjaamisen perustekniikka - Kanootin lastaaminen, tasapaino ja trimmi - Perusasiat turvallisuudesta

Avokanoottimelonnan jatkotason tekniikat -työpaja Työpajan sisältö muotoutuu pitkälti osallistujien mukaan, joten muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. - Tehokas ja taloudellinen melonta - Erilaiset ohjaustekniikat - Sivuttain melonta - Tasapaino ja tuennat - Kanootin kallistaminen - Yksikkömelonnan tekniikat

Avokanoottimelonnan turvallisuus ja reskutustekniikat -työpaja - Kanootin turvavarusteet ja trimmaaminen turvalliseksi - Avokanoottimelonnan turvallisuusriskit ja riskeihin varautuminen - Tasapaino ja tuennat - Erilaisten kaatumistilanteiden harjoitteleminen: yksiköllä, kaksikolla, kaikki nurin -tilanne

 

Ranta-alueella on tarjolla retkeilyyn liittyviä minityöpajoja ja esittelyjä: - Risukeitin ja eri tulentekotekniikoita - Maastomajoitteet: teltta, tarppi, riippumatto. - Melanäyttely ja -kokeilu.

Lauantaina osallistumme myös Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumaan viettämällä iltaa yhdessä ja nukkumalla ulkomajoitteissa.

Leirialueella on myös saunomismahdollisuus.

Ohjelma

Ohjelma ja aikataulut ovat alustavia. Aikataulu ja ohjelma tarkentuvat, kun osallistujamäärä, osallistujien kalusto ja aiempi melontakikemus ovat selvillä.

pe 30.8.
18-20 Majoittuminen
20-21 Auringonlaskuretki Kattilajärvellä

la 31.8. 9-11.30 työpajat
1) Avokanoottimelonta tutuksi – avokanoottimelonnan alkeet
2) Turvallisuustaidot sekä toimiminen kaatumistilanteissa
3) Avokanoottimelonnan jatkotason tekniikat
11.30 - 12.30 lounas
12.30-15 työpajat
1) Avokanoottimelonta tutuksi – avokanoottimelonnan alkeet
2) Avokanoottimelonnan turvallisuus ja reskutustekniikat
3) Avokanoottimelonnan jatkotason tekniikat
15-15.30 kahvitauko
15.30-19 Kala-, sieni-, marja-, valokuvaus- tai geokätköilyretki avokanootilla lähijärvillä. Retki sisältää lyhyitä maasiirtymisiä / kanto-osuuksia. 
19 - 21 Vietä yö ulkona tapahtuma. Illanviettoa ja ulkomajoitusta.

su 1.9. 8-9.30 Omatoiminen aamupala
9.30 Kokoontuminen yhteen, palautetta tunnelmia
10-11.30 Leirin purkaminen ja alueen siivoaminen 
11.30 Tapahtuma päättyy
n. klo 12-15 Meloja 2 -taitokoe 
Taitokokeeseen osallistuminen on tapahtuman osallistujille maksuton. Taitokokeen suorittaneet voivat lunastaa taitokoekortin 12€ hintaan.

 

Kanootit ja muut varusteet

Tapahtumaan voi osallistua omalla kalustolla, mutta kanootin vuokraaminen on myös mahdollista. Kanootti toimitetaan paikan päälle ja on käytössä la klo 9 - su klo 10. Vuokrahinta kanootille on n. 60€ / viikonloppu. Vuokraan kuuluvat melat ja kelluntaliivit. Lapsille ja pienikokoisille melojille on suositeltavaa ottaa omat sopivan kokoiset liivit. Kalustovuokraajia pyydetään ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä järjestäjään.

Muuna varustuksena suosittelemme melontaa soveltuvia vaatteita. Kastumiseen pitää varautua, joten mukaan tulee ottaa myös varavaatteet vesitiiviisti esim. kuivapussiin pakattuna. Majoittautumiseen teltta tai muu maastomajoite. Kalastamisesta kiinnostuneet voivat ottaa mukaan kalastusvälineet. Tarvittavat luvat kannattaa hankkia ennakkoon.
 

Hinta ja ilmoittautuminen

Hinta on aikuisilta 95€ ja alle 16 vuotiailta lapsilta 45€. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjetyksessä. Varasijoja voi tiedustella Melonta- ja Soutuliiton toimistosta.

Ilmoittautumislinkki

 

Toivomme, että Avokanoottimelonta tutuksi -tapahtumasta muodostuisi lämminhenkinen, luonnonläheinen ja samalla opettavainen viikonloppu kaikille osallistujille.

Lisätiedot: Kai Lindqvist kai.lindqvist@smsl.fi 050 511 3639

 

Peruutusehdot: Osallistuminen on mahdollista perua 14 vrk ennen tilaisuutta, tällöin maksu palautetaan kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen osallistumismaksusta palautetaan 50%. Peruutuksista on aina ilmoitettava. Maksua ei palauteta ilmoittamatta pois jäävälle. Sairaustapauksissa palautamme koko maksun. Lääkärintodistus pitää toimittaa tilaisuuden vetäjälle tai toimistoon. Kaikissa peruutustapauksissa pidätämme toimistokulut 15€.

Tapahtumassa noudatetaan melonnan turvallisuusohjetta.  Osallistujien on oltava uimataitoisia.
Huom! Osallistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän toimesta.