Kisaraportit

Tiia-Maria Rauttola C1X
Kuva: Marja Rauttola

Kisaraportti - Coastal-soudun lyhyen matkan SM-kilpailut 19.9.2020

 

Kausi sai arvoisensa päätöksen kun lauantaina 19.9 kisattiin Otarannassa coastal-soudun lyhyen matkan Suomen mestaruuksista. Järjestävänä seurana toimi Espoon Soutajat ja kauden päätös saikin mukavasti sekä kisaajia että katsojia rantaan. Viikonloppu antoikin parastaan myös sään suhteen, aurinkoa riitti ja lämpötilatkin olivat syyskuulle mukavan lämpimät. Rata oli 1,5km ja radalla kisaajat pääsivätkin tutustumaan "coastal" keleihin, oli hieman aallokkoa ja napakkaa tuulta. Kilpailu soudettiin osittain yhteiskäyttöisellä kalustolla ja saimmekin mukaan hyvän määrän kisaajia paikalle. Formuloiden aika-ajoista tuttu "lentävä lähtö" helpotti kisan läpivientiä yhteiskalustolla.

 

Miesten C1X kolme parasta, 1. Joel Naukkarinen 2. Perttu Kivimäki 3. Sebastien Robinault
Miesten C2X voittajat, Nesteen Soutajien Markku Jokisipilä ja Joel Naukkarinen.
Mixed C2X kolme parasta 1. Joel Naukkarinen ja Lotta Nylund 2. Lee Wassel ja Tiia-Maria Rauttola 3. Sebastien Robinault ja Hanna Neugebauer

Miesten ja naisten C1X

 

Miesten ja naisten yksiköissä nähtiin kovatasoista kilpailua. Olympialuokkien EM-kisoihin kaksikkoon valittu Joel Naukkarinen vei voiton (6:55.31), TAKO:n Perttu Kivimäen ottaen hopeaa (7:13.10). SMARK:ia edustanut niin ikään olympialuokkia soutava Sebastien Robinault vei pronssin nimiinsä (7:49.34).

Naisten yksikkö kisan vei SMARK:n Marika Laaksonen (7:50.96), Hopealla sijoittui järjestävän seuran Espoon Soutajien Aura Forsberg (8:07.12) ja pronssi meni SMARK:n Hanna Neugebauerille (8:16.45).

 

 

 

Miesten, naisten ja mixed C2X

 

Miesten kaksikossa nähtiin päivän kovin aika kun Nesteen Soutajien Joel  Naukkarinen ja Markku Jokisipilä vauhdittivat kilpailua, kultaa ajalla 6:17.64. Hopea ja pronssi menivät molemmat Keravan urheilijoille, Juha Haikonen ja Juha Karttunen toisena (6:56.22) ja Pentti Soini ja Mikko Lahti kolmantena (7:00.89)

Naisten kaksikko meni SMARK:lle ja voitajaveneessä Marika Laaksonen ja Hanna Neugebauer (7:08.82) Hopeaa LOSS:n Tiia-maria Rauttolalle ja Marleena Valtasolalle (7:33.48) ja pronssi niin ikään SMARK:lle Elina Ala-Mäyrylle ja Sofia Pöntykselle (8:18.62).

Sekapari kaksikkoa hallitsi jälleen Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen parinaan Lotta Nylund, voittoon ajalla 6:40.76. LOSS:n Lee Wassel ja Tiia-Maria Rauttola toiseksi (6:45.26) ja kolmenneksi SMARK:n pari Sebastien Robinault ja Hanna Neugebauer (7:10.62) 

 

 

Nuorten sarjat

 

Nuorten sarjoja hallitsivat Virtain Urheilijoiden sisarukset Ella ja Juho Filppula. Nuorten naisten voittajaika Ellalle (10:39.08) ja nuorten miesten Juholle (10:08.47). Ella ja Juho soutivat myös sekapari kaksikon kultaa ajalla 9.21.91. Naisten kaksikoissa huomionarvoinen pari oli vielä Kristina Björknäs ja hänen 12-vuotias soutuparinsa Laura Huuho - Mahtavaa saada uusia nuoria soutajia lajin pariin!

 

Naisten C2X voittajat Marika Laaksonen ja Hanna Neugebauer
Tarita Vähä-Vaje ja Saija Pihkanen lähdössä starttiin. Keravan urheilijoiden kaksikko "Myrskylintu" oli yksi yhteiskäyttöisistä veneistä, Kiitos KeU!
Otaranta toimi hienosti kisapaikkana.
Nuorten mitalistit, Ella ja Juho Filppula. Hienoa työtä nuorilta soutajilta.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät järjestävän seuran Espoon Soutajien sivuilta:

 

https://www.espoonsoutajat.net/40878

 

Kilpailun ulkopuolella vielä kaksi paria souti kisaradan läpi ja monet uudet ja vanhat soutajat pääsivät vesille tutustumaan coastal-soutuun Quiskeen kaksikolla.

Kaiken kaikkiaan, kauden viimeinen viikonloppu vesillä oli oikein onnistunut, Kiitos Espoon Soutajille hienosti järjestetyistä kisoista ja kiitos kisaajille ja tukijoukoille. 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Marja Rauttola
Kuva: Marja Rauttola
Kuva: Marja Rauttola

 

PIRKAN SOUTU 1.8.2020

 

 

Viikonloppuna tehtiin Suomalaista Coastal-soudun historiaa kun Pirkan souduissa Tampereella kisattiin ensimmäiset pitkän matkan Coastal-soudun Suomen mestaruuskilpailut! Kisa-areenana toimi Hatanpään soutukeskus ja reitti oli Pirkan souduista tuttu 25km. Coastalit lähtivat matkaan päivän ensimmäisinä avaten kilpailun aurinkoisessa säässä.

 

Ilmoittautuneita veneitä oli kymmenen ja saimmekin hienosti eri sarjat kisaan mukaan! Kilpailut käytiin sarjoissa CJW1x, CJM1x, CW1x, CM1x, CM2x ja CMix2x.

 

Junioreiden kisamatkana 12,5km ja siellä hienosti kultaa soutivat tytöissä Virtain Urheilijoiden Ella Filppula ja pojissa saman seuran Juho Filppula.

 

Miesten kisaa hallitsi Takon Soutajien Perttu Kivimäki ajalla 1:58.52 ja hopealle souti Nesteen soutajien Pedro Pietiläinen.

 

Naisten kisassa ylivoimaiseen voittoon souti SMARK:n Marika Laaksonen ajalla 2:07.44, hopealla LOSS:ia edustanut Tiia-Maria Rauttola ja pronssille SMARK:n Hanna Neugebauer.

 

Kaksikkoja viivalla nähtiin kaksi kappaletta, CM2x soutivat Suomen Mestaruuteen KeU:n Pentti Soini ja Pekka Lensu ajalla 1:48.57. Miesten keskivauhti oli huimat 13.11km/h ja hienolla ajalla kirjattiin myös reittiennätys. Sekaparin kultaa nappasivat niin ikään KeU:ta edustaneet Kristina Björknäs ja Mikko Lahti.

 

Kuva: Ruud van Veelen

Kisojen lisäksi paikalla oli coastal kalustoa näytillä ja testattavana perjantaina sekä lauantaina, veneet saivatkin paljon huomiota ja useampi kiinnostunut kävi vesillä asti testaamassa miltä coastal soutu tuntuu.

Kiitos kaikille paikalla olleille ja nähdään syyskuussa, lyhyen matkan SM-kisoissa! Näyttämönä toimii tällä kertaa Otaniemi Espoossa ja päivä on 19.9.2020. Kaikki rohkeasti mukaan kisaamaan ja nauttimaan viikonlopusta soudun parissa!

Kuva: Kristina Björknäs