Liikuntavammaisten soutu

Parasoutu Suomessa

Vammaisurheilu on tulossa mukaan seurojen ja lajiliitojen toimintaan. Monissa seuroissa on mahdollista harrastaa vammaisurheilua.

Vammaissoutu on tarkoitettu henkilöille jotka täyttävät vammaissoutuun asetetut kriteerit. Vammaissoutu on lisätty soudun maailmanmestaruuskisojen ohjelmaan vuonna 2002 Sevillan MM-kilpailuissa. Paralympialaisissa se oli näytöslajina Ateenassa 2004 ja ensimmäisen kerran virallisena lajina 2008 Pekingissä. Vammaissoudussa kilpaillaan 24 maassa.

Vammaissoudussa miehet ja naiset voivat kilpailla samassa veneessä. Tällähetkellä veneluokkia on neljä:  perämiehellinen nelonen sekajoukkuein, pariairokaksikko sekajoukkuein sekä yksiköt naisille ja miehille. Suomessa vammaissoudussa kilpaillaan myös kirkkoveneissä ja sisäsoudussa.

 

Published on Oct 11, 2013

The Calgary Rowing Club has experience in training both able bodied people, para-athletes and individuals with disabilities who are looking to get out on the water. This video features para-rower, Ryan Tonn, who lets us know how he became involved in the sport. You will learn about different techniques to get acquainted with para-rowing, including seating, adjustable pontoon stabilization, with safety being number one.