Suomen miesten kanoottipoolomaajoukkue valmiina Esseniin

6.6.2019

Kuva: George Atanassov
Kuva: George Atanassov
Kuva: George Atanassov
Kuva: George Atanassov

Suomen miesten kanoottipoolon maajoukkue valmistautuu kohti Saksassa pelattavaa Deutschland Cupia. Turnaus pelataan tulevana viikonloppuna Essenissä. Suomen joukkueelle turnaus on tärkeä, sillä se on yksi etapeista kohti elo-syyskuun päätavoitetta eli kanoottipoolon EM-turnausta. Suomi pelaa kovimmassa 1. divisioonassa, johon osallistuu 30 joukkuetta. Suomi pelaa A-lohkossa, jossa mukana on joukkueita Saksasta, Hollannista, Italiasta ja Sveitsistä.

Joukkueella on hieno talvi- ja kevätkausi takana. Helmikuussa maajoukkue voitti Alytuksen kansainvälisen pooloturnauksen Liettuassa ja sijoittui sijalle 13. huhtikuussa Hollannin Helmondin kansainvälisessä turnauksessa. Viime viikonloppuna maajoukkue sijoittui sensaatiomaisesti kuudenneksi Amsterdam Openissa. Essenin taso on kuitenkin kovin mahdollinen, sillä sinne saapuu lähes kaikki parhaan pooloilijat. Suomella on kuitenkin hyvä tunnelma ennen turnausta.

Maajoukkueella on hyvä turnaus alla Amsterdamista ja kokoonpano vaihtuu hieman. Pääasiassa avainpelaajat kuitenkin säilyvät, joten odotuksissa on, ettei Amsterdamissa nähtyä alkujännitystä tulisi vaan päästään suoraan kiinni omaan pelitapaan ja tasoon. Sitä tarvitaankin, sillä turnaus on astetta kovempi ja helppoja pelejä ei ole tiedossa. Talvikauden roolituksen kehittäminen ja muutaman hyökkäys- ja puolustaktiikan osalta löytyy vielä paljon käytännön oppimista, jota näistä kisoista haetaan, kommentoi maajoukkueen kapteeni Jerry Mansner tunnelmia ennen Esseniä.

Turnauksen pelillinen taso on todella korkea, mutta niin myös fyysinen puoli. Nopeus on korostunut viime vuosina kanoottipoolossa paljon, nopeat läpiajot ja tilanteet ovat lähes jokaisen pelin yksi ratkaisevista tekijöistä. Suomen maajoukkue on panostanut paljon fyysiseen harjoitteluun viime vuosina. Yksilötaitoja on kehitetty niin teknisellä kuin fyysisellä puolella monipuolisesti.

Parhaimmillaan maajoukkueen viisikkonopeus melonnassa on Essenin keskiarvoa kovempi. Emme kuulu yläneljännekseen, mutta ylimpään puolikkaaseen. Maajoukkueen voimakestävyystaso yltää Essenin joukkueista ylimpään neljännekseen ja joukkue jaksaa pelata koko 20 minuuttia sillä tasolla. Maksimivoimassa maajoukkueella on vielä kehitettävää, kuvaa Aarne Töllinen, joka on yksi joukkueen fyysisimmistä pelaajista joukkueen tasoa.

Suomen maajoukkue koostuu EM-joukkueeseen valituista pelaajista. Mukana joukkueessa on niin kokemusta kuin nuoruutta. Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Lauri Perälä lähtee turnaukseen luottavaisin mielin.

Hyvä talvikausi alla. Viimeinen turnaus Odense tämän vuoden alussa. Pari ensimmäistä peliä pitää ottaa tarkasti, jotta ei tule tyhmiä virheitä. Kunto on hyvä, paljon parempi kuin viime vuonna. Heittokäsi ei ole täysin kunnossa, mutta koko ajan parempi. Essen on aina mennyt ainakin omasta mielestä hyvin. Siis turpaahan on aina tullut, mutta joka pelissä on ollut hyviä hetkiä koviakin joukkueita vastaan. Taitaa olla eka kerta, kun on mukavasti vaihtomiehiä ja näin ollen se ei rajoita pelityyliä. Oletan että tulee paras Essen-sijoitus, sillä joukkueella on hyviä turnauksia alla, kuvailee Lauri Perälä tunnelmia ennen turnausta.

Ensimmäisessä pelissä lauantaiaamuna klo 7 paikallista aikaa maajoukkue kohtaa AKV Odysseuksen. Pelit jatkuvat maanantai-iltapäivään asti tasaisella 3-4 pelin päivätahdilla hieman riippuen menestyksestä. Maajoukkueella ei ole kovinkaan selkeää tuntumaa onko aamupelit hyviä vai huonoja.

Viime viikonloppuna meillä ei ollut aamupeliä ja puolen päivän aikaan alkanut ottelu East Endiä vastaan oli heikko. Tuntui että joukkue jäi polkemaan paikalleen aamulla ja tunnelma oli hieman liiankin leppoisa. On todella tärkeää, että joukkueella on oikea vire, kun he menevät kentälle. Olen halunnut panostaa entistä enemmän tunteeseen, vireeseen ja pelaajien pään sisällä tapahtuviin asioihin valmennuksessa kertoo joukkueen päävalmentaja Antti Löppönen.

Miesten maajoukkue Deutschland Cup: Aarne Miettinen, Aarne Töllinen, Jerry Mansner "C", Ilkka Heinonen, Marko Hämäläinen, Lauri Perälä, Teemu Taskinen ja Rasmus Peterzens. Valmentajana Antti Löppönen. Lisäksi turnaukseen osallistuu Ville Vainio ja hän pelaa kansainvälisessä sekajoukkueessa.

Tulospalvelu:

http://www.fisslegang.de/games

Live-stream:

http://www.krm-essen.de/48th-international-deutschland-cup-2019/

Seuraa maajoukkueen matkaa kohti EM-kisoja Facebookissa:

https://www.facebook.com/Kanoottipoolo/

Ja Instagramissa

@kanoottipoolo