Valmennusryhmät

OLYMPIASOUDUN VALMENNUSRYHMÄT VUONNA 2021

 

Maajoukkue

Kasper Hirvilampi, Nesteen Soutajat

Eeva Karppinen, Nesteen Soutajat

Olli-Pekka Karppinen, Nesteen Soutajat

Joel Naukkarinen, Nesteen Soutajat

Juho-Pekka Petäjäniemi, Takon Soutajat

Robert Ven, Hämeenlinnan Soutajat

 

Haastajat

Antton Helmi, Turun Soutajat

Jukka-Pekka Kauppi, Takon Soutajat

Antti Koiranen, Takon Soutajat

 

Talenttiryhmä (alle 23-vuotiaat)

Stina Dewes, Takon Soutajat

Elias Haavisto, Takon Soutajat

Iiris Ijäs, Takon Soutajat

Maiju Kainlauri, Jämsänjoen Soutuveikot

Vilma Kangasmäki, Nesteen Soutajat

Miika Kankkunen, Valkeakosken Vesiveikot

Kaisa Nevalainen, Hämeenlinnan Soutajat

Lauri Nevalainen, Hämeenlinnan Soutajat

Adeliina Parikka, Turun Soutajat

Elmo Pyykkö, Takon Soutajat

Juho Salonen, Takon Soutajat

Kaj Siltanen, Takon Soutajat

 

Olympiasoudun valmennusryhmät ovat maajoukkue, haastajat sekä talenttiryhmä. Valmennusryhmäurheilijat valitaan vuosittain.

Maajoukkueeseen kuuluu urheilijat, jotka on valittu kesän seniorien MM-kilpailuihin tai olympiakarsintaan/olympialaisiin. Vuonna 2020 ainoa arvokilpailu oli EM-kilpailut, joten maajoukkue vuonna 2021 koostuu EM-kilpailuihin valituista urheilijoista.

Haastajat-ryhmä koostuu urheilijoista, jotka on valittu edeltävänä kesänä maailmancupin kilpailuihin tai ovat muiden kilpailuiden perusteella lähellä tätä tasoa.

Talenttiryhmään valitaan kilpailu- ja testitulosten perusteella lahjakkaita alle 23-vuotiaita kansainvälistä urheilu-uraa tavoittelevia soutajia.

Maajoukkueen ja haastajat-ryhmän urheilijoiden edellytetään tavoittelevan maailmancup-, EM- ja/tai MM-kilpailuja. Lisäksi edellytetään kansainvälisen tason mukaista valmentautumista. Talenttiryhmän urheilijoilta edellytetään pitkän tähtäimen tavoitteena kansainvälistä tasoa sekä ikäryhmälle sopivaa ja riittävää harjoittelua.

Kaikilta valmennusryhmäurheilijoilta on valinnoissa huomioitu kesän parhaat saavutukset vesillä, testi- ja kilpailutulosten kehittyminen, urheilijoiden potentiaali kehittyä testien perusteella, tavoitteet sekä valmentautumisen taso. Valinnoissa painotetaan tuloksia vesillä sekä sitoutumista kansainväliseen tasoon tähtäävään toimintaan.

Valmennusryhmiin pyrkivien urheilijoiden tulee osallistua syksyllä järjestettävään infotilaisuuteen.

Valmennusryhmäurheilijat allekirjoittavat urheilijasopimuksen jossa sitoudutaan yhteisiin pelisääntöihin: testeihin, kilpailuihin ja antidoping-toimintaan. Samoin kaikki kansainvälisiin edustustehtäviin valitut urheilijat allekirjoittavat urheilijasopimuksen.