Valmennusryhmät

OLYMPIASOUDUN VALMENNUSRYHMÄT VUONNA 2020

 

Maajoukkue

Eeva Karppinen, Nesteen Soutajat

Robert Ven, Hämeenlinnan Soutajat

 

Haastajat

Antton Helmi, Turun Soutajat

Kasper Hirvilampi, Nesteen Soutajat

Joonas Jousimo, Turun Soutajat

Olli-Pekka Karppinen, Nesteen Soutajat

Jukka-Pekka Kauppi, Takon Soutajat

Theodor Kivistö, Takon Soutajat

Antti Koiranen, Takon Soutajat

Joel Naukkarinen, Nesteen Soutajat

Juho-Pekka Petäjäniemi, Takon Soutajat

 

Talenttiryhmä (alle 23-vuotiaat)

Stina Dewes, Takon Soutajat

Malin Eriksson, Turun Soutajat

Elias Haavisto, Takon Soutajat

Maiju Kainlauri, Jämsänjoen Soutuveikot

Vilma Kangasmäki, Nesteen Soutajat

Miika Kankkunen, Valkeakosken Vesiveikot

Kaisa Nevalainen, Hämeenlinnan Soutajat

Lauri Nevalainen, Hämeenlinnan Soutajat

Lotta Nylund, Nesteen Soutajat

Adeliina Parikka, Turun Soutajat

Elmo Pyykkö, Takon Soutajat

Juho Salonen, Takon Soutajat

 

Olympiasoudun valmennusryhmät olympiadille 2017-2020 ovat maajoukkue, haastajat sekä talenttiryhmä. Valmennusryhmäurheilijat valitaan vuosittain. Juniorien PM-kisoihin valitaan edustusjoukkue kesällä.

Maajoukkueeseen valitaan vuosittain urheilijat, jotka on valittu kesän MM-kilpailuihin tai olympiakarsintaan/olympialaisiin. Olympiakarsintakilpailu luetaan MM-kilpailujen kanssa valinnoissa tasavertaiseksi, koska valintakriteerit olympiakarsintakilpailuun ovat yhtä korkeat kuin MM-kilpailuihin. Lisäksi olympiavuonna olympialaisten veneluokille ei ole sarjoja MM-kilpailuissa. Maajoukkuevalinta koskee myös urheilijoita, jotka on valittu MM-kilpailu- tai olympiakarsintakilpailujoukkueen virallisiksi varahenkilöiksi, koska yhtä korkea valintakriteeri pätee heidän kohdalla. U23MM- ja juniorien MM-kilpailuihin valittujen osalta valinta maajoukkueeseen tai haastaja-ryhmään tehdään tapauskohtaisesti. Maajoukkueeseen valitaan vuosittain kaikki urheilijat, joiden taso on riittänyt MM-valintaan, vaikka urheilija ei esimerkiksi taloudellisista syistä ottaisi vastaan kilpailupaikkaa.

Haastaja-ryhmä koostuu urheilijoista, jotka on valittu edeltävänä kesänä maailmancupin kilpailuihin tai ovat muiden kilpailuiden perusteella lähellä tätä tasoa.

Talenttiryhmään valitaan kilpailu- ja testitulosten perusteella lahjakkaita alle 23-vuotiaita kansainvälistä urheilu-uraa tavoittelevia soutajia.

Maajoukkueen ja haastajat-ryhmän urheilijoiden edellytetään tavoittelevan maailmancup-, EM- ja/tai MM-kilpailuja. Lisäksi edellytetään valmentautumista, jonka voidaan olettaa olevan kehittävää ja kansainvälisen tason kriteerit täyttävää. Talenttiryhmän urheilijoilta edellytetään pitkäntähtäimen tavoitteena kansainvälistä tasoa sekä ikäryhmälle sopivaa ja riittävää harjoittelua.

Kaikilta valmennusryhmäurheilijoilta on valinnoissa huomioitu kesän parhaat saavutukset vesillä, testi- ja kilpailutulosten kehittyminen, urheilijoiden potentiaali kehittyä testien perusteella, tavoitteet sekä valmentautumisen taso. Valinnoissa painotetaan tuloksia vesillä sekä sitoutumista kansainväliseen tasoon tähtäävään toimintaan.

Valmennusryhmiin pyrkivien urheilijoiden tulee osallistua joka syksy järjestettävään testi- ja infotilaisuuteen.

Valmennusryhmäurheilijoilta edellytetään sitoutumista liiton järjestämään toimintaan. Urheilijat allekirjoittavat valmennussopimuksen jossa sitoudutaan yhteisiin pelisääntöihin: testeihin, kilpailuihin ja antidoping-toimintaan. Samoin kaikki kansainvälisiin edustustehtäviin valitut urheilijat allekirjoittavat urheilijasopimuksen.