Ohjeet järjestäjälle

2017 - 2018

Vesisankarit -kanavalla on julkaistu sisäsoutuvideo. Videossa näytetään miten sisäsouturasti toteutetaan Vesisankarit tapahtumassa.
Videon mallia voi hyödyntää myös Kotiratasoutu-tapahtuman järjestämisessä koulussa.

 

Kotiratasoudun opetusvideossa näytetään miten soutulaite säädetään, mikä on oikea soututekniikka, miten Kotiratasoudun kilpailu järjestetään ja miten tulokset kirjataan.

 

Kilpailun järjestäminen - Ohjeet opettajalle / kotiratasoudun järjestäjälle

Lämmittely:
Jotta kilpailija olisi valmis kilpailusuoritukseen hänen tulee olla lämmitellyt kunnolla. Varaa aikaa vähintään 20 minuuttia. Lämmittelyn ei tarvitse tapahtua soutulaitteella, vaan sen voi suorittaa myös esimerkiksi juosten.

Lämmittely kannattaa aloittaa kevyesti liikkuen, niin että kilpailijalle tulee jo hieman hiki. Kevyen alun jälkeen spurtteja joissa kilpailija hengästyy, spurttejen välissä kevyttä liikettä. Spurttejen jälkeen taas hetki kevyttä liikettä ja valmistautuminen itse suoritukseen.

Lämmittelyssä kannattaa myös tutustua soutulaitteen vastukseen, jonka kilpailija saa itse päättää itselleen sopivaksi

 

Kilpailusuoritus:
500 metriä on maksimaalinen suoritus jonka kesto on soutajasta riippuen reilusta minuutista noin kolmeen minuuttiin saakka. Soutulaite tulee olla säädettynä jokaiselle ennen kilpailun alkamista. Tarkista että jalkatuki on sellaisella korkeudella että kilpailijan on helppo käyttää voimaa jaloistaan.

Säädä kilpailumatkaksi 500 metriä niin että matka on ruudulla suorituksen alkaessa. Tällöin saat tarkan ajan kilpailijan lopputulokseksi.

Suorituksen aikana kannusta kilpailijaa käyttämään voimaa ja pitämään vedoissa nopeaa tahtia yllä.

 

Suorituksen jälkeen:
Ota soutulaitteesta kilpailijan tulos ylös muodossa  mm:ss,x

Suorituksen jälkeen kilpailijan on hyvä tehdä kevyttä liikuntaa suorituksensa jälkeen vähintään 15 minuuttia ja huolehtia energian- sekä nesteensaannistaan suorituksen jälkeen.

 

Tulosten kerääminen ja lähettäminen 

1) Ota soutulaitteesta kilpailijan tulos ylös muodossa  mm:ss,x

2) Kummiseuran Kotiratasoutuvastaava kirjaa kerätyt tulokset liiton Google Sheetille muodossa: mm:ss,x
Tarkemmat ohjeet ja käyttöoikeudet saat liiton toimistolta.

Koulujen valmiita oppilaslistoja esim. kurssipäiväkirjoja kannattaa hyödyntää kotiratatunneilla. Opettaja voi tulostaa sen valmiiksi oppitunnille, jolloin aikaa säästyy eikä kirjoitusvirheitä kiireessä tule.

Kurssipäiväkirjaan voi merkitä tulokset ja ottaa siitä kopion tai valokuvan, joka on helppo lähettää kummiseuran tulosten kirjaajalle.

 

Lähetämme parhaille soutajille palkinnot kouluun. Voitte jakaa ne esim. kevätjuhlan yhteydessä.

 

On erittäin tärkeää, että Oppilaiden nimet kirjoitetaan oikein ja tulokset kirjataan oikein. Näin vältymme tulosten keräämisessä virheiltä ja palkinnon menevät oikeisiin osoitteisiin, oikeille henkilöille.

Kotiratasoutu huipentuu keväällä Kotiratasoutu -finaalitapahtumaan.